Per 1 juni ben ik bij de gemeente Leidschendam-Voorburg drie dagen in de week gaan werken (zie mijn vorige blog hierover). Dan zou je denken dat ik daarvan zou genieten en de twee vrije dagen zou gaan besteden aan mijn (nieuwe) huis en (bestaande) haard. Ik heb het overwogen. Even. Maar daar diende zich een nieuwe opdracht aan. Liefst voor meerdere dagen in de week, maar met enige focus ook in te passen in twee dagen. En voor ik het wist was ik aan de slag bij iFunds. Leuk!

De aanleiding was overigens minder leuk (uitval MT-manager), maar zo werkt dat in mijn vak. Inspringen, bijspringen, verspringen (om uit te zoomen van de situatie) en weer terugspringen (om in te zoomen in de situatie). Ik doe dat nu bijna twee maanden en zie een boel. Veel goede dingen, maar ook issues die ik bij iedere organisatie zie waar uitval optreedt: hoge werkdruk (al is dat een beleving), een klantomgeving die andere wensen/eisen stelt, nieuwe producten en spelers in de markt en een onderbezetting (of beter: geen goede aansluiting tussen aanwezige en benodigde resources). Allemaal onderwerpen die op te lossen zijn (zei zij pragmatisch). Dus: aan de slag.

En wat wordt het dan één groot feest. iFunds is een organisatie met veel perspectief: het levert een CRM-oplossing (Engage 365) voor de non profit sector (fondsenwervende organisaties, ledenorganisaties). Natuurlijk zijn er kapers op de kust maar iFunds bestaat al 25 jaar en kent de markt en haar klanten door en door. Deze klanten zetten zich stuk voor stuk in om de wereld een beetje mooier te maken. En het feit dat iFunds daar een steentje aan mag bijdragen, maakt de organisatie super trots. En mij ook. Nu al. Want zo aanstekelijk werkt dat. 😊