.. is mijn thuiswerkplek. Zo leuk. Tuurlijk brengt corona een boel ellende en ongemak met zich mee, maar het daagt ons ook uit om anders te denken en te handelen. Vandaar dat ik de uitdaging ben aangegaan om vanuit andersmans/vrouws plekken ‘thuis’ te werken. Uhh.. hoe werkt dat dan? Vorige week was een Rotterdamse vriend op vakantie en heb ik in zijn huis gebivakkeerd. Jazeker.. om te werken. Wat heb ik nodig: goede wifi. Achtergrond maakt niet uit, want die zit ingebakken in Teams. Ik had diverse online afspraken en niemand had door waar ik werkte. En op dit moment ben ik in het huis van een Haarlemse vriendin. Ook op vakantie. En ik aan het werk. En wederom niemand die het doorheeft. Mits uiteraard goede wifi.

Maar.. laatst sprak ik een sollicitant en hij verheugde zich ook op het flexibel werken. Dit kan immers ook vanuit de camper op de camping, vond hij. Ho stop. Hier bevinden zich de grenzen van mijn experiment. Een goede mindset én een goed beveiligd netwerk zijn vereisten om goed te kunnen werken. De camping-mindset (en dus werken in een korte broek) dragen wat mij betreft niet bij een effectieve werkbeleving. En onbeveiligde wifi is een dikke vette no go in het thuiswerken. Zeker in mijn business waar vertrouwelijke klantgegevens voortdurend heen en weer over de internet-lijn gaan. Mijn experiment is geslaagd en kan een next step in het onderzoek gebruiken. Oftewel: na Rotterdam en Haarlem zou ik graag een thuiswerkplek uitproberen in een exotisch oord met goede wifi. Wie o wie biedt zich aan.. 😉