Nieuw jaar is.. nieuw blogpost. Nee, geen goed voornemen, maar gewoon even zin en tijd om te schrijven. Alhoewel na veel feestjes en partijtjes de afgelopen twee weken mijn hoofd nog niet 100% helder is. Op al die feestjes en partijtjes werd regelmatig aan me gevraagd hoe mijn nieuwe baan ‘bij de advocaten’ bevalt. En wat kantoordirecteur nu eigenlijk inhoudt. Ik heb mijn verhaal dus veel kunnen oefenen (leek wel cursus storytelling, heb ik in najaar gedaan, was leuk, maar ook een beetje gek/raar). Deze blogpost is dan ook een snel gefixt eitje voor me. Ja, een kantoordirecteur is een bestaande functie. Binnen de advocatuur dan, ik had er zelf eerder nog nooit van gehoord. In oktober ben ik naar een congres geweest voor kantoordirecteuren. Er waren er dus meer ‘zoals ik’ (maar dan anders natuurlijk). Ja, ik ben directeur, maar met focus op gehele bedrijfsvoering (professionaliseren en ontwikkelen van de organisatie zodat verdere groei mogelijk wordt gemaakt). Ja, ik heb rekening te houden met de wensen/eisen/grillen van 6 advocaat partners (ik zie hen als mijn collegiale opdrachtgevers). Ja, ik heb rekening te houden met de wensen/eisen/grillen van zo’n 12 andere advocaten en zo’n 8 personen in ondersteunende functies (ik zie hen als mijn collegiale stakeholders en/of collegiale resources). Ik (indien nodig) manoeuvreer/laveer/instrueer/beslis/vernieuw/bedenk en zie mezelf als Zandlopereen zandloper (ik lach op het feestje en partijtje iedere keer braaf als er grapjes worden gemaakt over een zandloper in combinatie met mijn figuur) en schakel zowel naar ‘boven’ als naar ‘beneden’. En juist die combinatie maakt mijn functie zeker niet gemakkelijk, zeker wel uitdagend en daardoor dus.. leuk! Ik heb een lange lijst van werkzaamheden waar ik mee bezig ben of ga. In overigens 3,5 dag in de week. Alles heeft prio en moet liever vandaag dan morgen af. En dat terwijl een aantal strategische issues nog niet duidelijk is. De ene dag zit ik vol in de uitvoering, de andere dag zit ik te puzzelen/brainstormen/analyseren om invulling te geven aan het strategisch kader van de organisatie. Het is net een gewoon bedrijf bij bureau Brandeis en ook dat vind ik.. leuk!

PS. En volgende keer schrijf ik over Versterker. Dat doe ik in die andere 1,5 dag in de week (of ietsje meer..). Want die vraag kreeg ik ook veel op feestjes en partijtjes: wat doe je precies met Versterker en hoe loopt dat nu eigenlijk? Ik beloof aan de belangstellenden.. ik zal snel weer schrijven.