Einde van het jaar is pas op de plaats. Even terugblikken om daarna weer vol gas vooruit te gaan. Ondanks roerige tijden is 2023 voor Versterker (mijzelf dus) een mooi jaar geworden. In maart heb ik mijn Ifunds periode afgesloten, alhoewel ik op de achtergrond nog betrokken ben. Na enige kopjes koffie ben ik in mei voor ruim een half jaar aan de slag gegaan bij Gamma Communications. Heb je hem trouwens al, het collectors item? Weet je niet waar ik het over heb of is het antwoord ‘nee’, lees dan sowieso verder (of zie foto). 🙂

Werken om een boterham te verdienen vind ik belangrijk, maar nóg belangrijker vind ik het om een bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren. Vanuit Ifunds ben ik in aanraking gekomen met Hematon, de patiëntenorganisatie voor mensen/naasten met bloed- en lymfekanker en sinds april zit ik daar op vrijwillige basis in het bestuur. En dit jaar zowaar twee keer vrijwillig in het stembureau gewerkt (provinciale en tweede kamer verkiezingen) en gastvrouw geweest in de bieb van Nijkerk.

En wat valt mij op? Overal zie ik hardwerkende en welwillende mensen, maar niet iedereen is blij. Werkdruk en verwachtingen zijn hoog. Een constante druk van presteren. Daarom vind ik het zo belangrijk om regelmatig even bij jezelf in te checken. En te vragen of je nog de ‘juiste dingen doet’ en dan ook op een ‘juiste manier’ en ‘in de juiste omgeving’. Even helikopteren om van afstand te bekijken of je nog bezig bent met ‘de/je bedoeling’.

Inchecken doet iedereen op zijn/haar/hen manier. Zelf vind ik het heerlijk om een muziekje op te zetten, me even af te zonderen, over de weilanden te kijken (daar hoef ik overigens het huis niet meer voor uit, wat een luxe) en een kaarsje of geurtje aan te steken. En dat gun ik jou ook. Even je sterke/stoere variant uitschakelen en lekker soft mogen zijn (wat natuurlijk niet soft is).

Weet je niet hoe je dit moet doen, geef me een seintje. Dan kom ik op de koffie/thee (ik neem de bekers mee én zorg voor koekjes) en neem ik wat ontspannends mee (zie foto). En dan leg ik gelijk uit wat de betekenis van de ster is, mocht je dit nog niet zijn opvallen (zie de ster in Versterker). 😉

Dank voor alle goede momenten afgelopen jaar en ik wens je een sterk 2024 door regelmatig lekker soft te zijn.