Mijn sterrenbeeld is tweelingen (waarbij ik me altijd afvraag: is het tweeling of tweelingen, maar dat terzijde) dus dat verklaart hopelijk een boel. Tegenstellingen zijn mij niet onbekend. Waar heb ik het over?

Nou, een half jaar geleden zat ik vol in de detox en kwam ik terug met een eetschema van fruit, groente, natuurlijke suikers (ja, daar vallen bij mij wijn en bier ook onder) en gedoseerde koolhydraten. Met nadruk op gedoseerd, want blij met heup/buik-kilootjes die ik in Turkije had achtergelaten. En anno nu ben ik me aan het volproppen met koolhydraten, gelletjes, sportdrankjes en andere onnatuurlijke viezigheid om over vier weken de marathon van Düsseldorf te kunnen volbrengen (hoop ik). Zie hier dus mijn dilemma. En ja, die viezigheid heb ik echt nodig om een duurloop vol te kunnen houden.

Morgen (zondag) staat de laatste (echt) lange trainingsloop op het programma (36 kilometer) en vandaag aan de carboloader (ja echt, niet doorvertellen aan mijn detox-vriendinnen hoor). Een voordeel van zo’n loader is dat je geen reuzenpak pannenkoeken naar binnen hoeft te werken en daar dan vervolgens kotsmisselijk van wordt. Sinds een aantal weken ben ik ook aan de voedingssupplementen. Extra magnesium en eiwitten voor de spieren en dagelijks een multi-sport-vitamine-pil voor algeheel nut. Ik ben nog op zoek gegaan naar natuurlijke varianten van deze producten, maar dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. En die spelden blijken vervolgens onbetaalbaar.

Dus.. trainen voor een marathon is afzien. Jullie begrijpen nu waarom. En eerlijk.. er is nog een andere reden waarom het afzien is. En nee, heeft ook weer niet direct te maken met het daadwerkelijke lopen. Gek eigenlijk, dat is toch hetgeen ik het meest zou moeten vrezen. Van lange afstanden krijg je.. hele lelijke voeten. Regelmatig blaren (blaar op blaar, ondanks goede schoenen, sokken EN hansaplast) of nageltjes die toch stiekem kilometers lang in de buurteen prikken terwijl ik ze ’s ochtends nog geknipt heb (lijkt wel of nagels groeien TIJDENS het lopen, heeft iemand dit al eens wetenschappelijk onderzocht?). Maar ergste van alles: mijn nagels worden blauw en/of laten los. Dat zal er straks prachtig uitzien in mijn schattige open zomerschoentjes. Nog 4 weken en 1 dag en dan ben ik klaar. Ik tel de dagen af..

PS1. Na meerdere blogjes over werk, deze keer over privé. Mocht dit de eerste keer zijn dat je een blogje van mij leest: bij mij lopen werk en privé regelmatig door elkaar, zo ook in mijn blogs.
PS2. Voor een volledig archief van mijn blogs (weet je aan begint), verwijs ik je naar: estervanheuven.wordpress.com. Vanaf heden post ik alleen nog blogs via www.versterker.company.