“Houd je ogen op de sterren gericht, en je voeten op de grond.”

Bovenstaande quote is mij ten voeten uit: aim high, maar blijf praktisch in de realisatie. Dat heb ik dit jaar weer veel in de dagelijkse praktijk mogen ondervinden. BHAG’s, vergezichten, stippen op de horizon, why’s, what’s en how’s formuleren is heel leuk en nuttig, maar zie het maar eens uit te voeren in de hedendaagse praktijk. Dat is (interim) managen voor gevorderden. En oh.. wat word ik daar blij van. Het is immers nooit saai, al zou een beetje stabiliteit en voorspelbaarheid het behalen van doelen wel iets makkelijker maken.

Vanaf april ben ik directeur bij Ifunds en de grootste uitdaging daar is een kanteling van het business model van consultancy gedreven naar product gedreven denken, doen en verdienen. Klinkt simpel, maar is een echte DNA verandering. Dat maakt dat er ook veel wijzingen zijn doorgevoerd in het team. Doe je mee, ben je van harte welkom. Is het niet ‘je cup of tea’ is het tijd om je vleugels uit te slaan. Mensen die mij kennen weten overigens dat ik dat met respect doe.

Al zorgde Ifunds voor een volle werkweek, gelukkig kon ik ook minimaal een keer per maand een tafel voorzitten van het Directeurennetwerk Nederland. Dat doe ik nu al zo’n 5 jaar en met veel plezier. Wat heb ik inmiddels een boel inspirerende directeuren aan ‘mijn’ tafel gehad. Soms op 1,5 meter afstand maar altijd openheid en in vertrouwen. Regelmatig noem ik het een lotgenoten-meeting, want zeker in lastige tijden zoals afgelopen jaar is het fijn even te kunnen sparren/stoom afblazen met gelijkgestemden.

En 2021 had nog meer leuks te bieden. Zo ben ik in een verdere verkenning gestapt met Krachtpartners, een collectief van interim professionals in complementerende vakgebieden. We hebben veel organisaties gesproken en een strategische opdracht uitgevoerd voor een bedrijf in Utrecht. En wat is het leuk om te ontdekken dat er meer ‘soortgenoten’ zijn. Versterker = ik, Krachtpartners = wij. Heel leuk!

Afgelopen jaar saai? Zeker niet? In mijn Versterker Studio in Nijkerkerveen (als je er nog niet bent geweest, kom vooral snel langs: welkom) hebben diverse meetings plaatsgevonden. Logischerwijs vanuit Ifunds en Krachtpartners, maar ook voor Pro6 managers heb ik een hei-dag mogen verzorgen. Ik het proces, zij de inhoud en ik aan het einde uiteraard de catering. Borrelen blijft toch een van de leukste dingen van werk en dat faciliteer ik graag. 😊

Ik sluit het jaar 2021 met een positief gevoel af en kijk met veel energie en sprankeling uit naar 2022. Geen mijlpalen of bijzonderheden, maar ‘gewoon’ lekker door. Wel met een momentje van reflectie en dankbaarheid. We weten allemaal dat het leven een rare twist kan maken. Zowel zakelijk als privé. Graag steek ik daarom samen met jou een (virtueel) sterretje (hihi, verSTERker) aan. Om stil te staan bij wat je nu echt gelukkig maakt. En om stil te staan bij het verdriet/teleurstelling om je heen. Het gaat goed met mij, maar heb het afgelopen jaar diverse verdrietige momenten meegemaakt. Daarom aan ons allen: aim high maar koester het hier en nu.

Ik wens je een heel gezond en sprankelend nieuw jaar!