Hoera. Dit jaar bestaat Versterker vijf jaar. Dat moet gevierd worden en gebeurt later dit jaar. Als de nieuwe Versterker Studio helemaal klaar is. Nog even geduld ajb.. (ik kan niet wachten..!)

Ik ben dus vijf jaar als zelfstandig interim manager/organisatieadviseur aan het werk en een van de meest gestelde vragen is ‘Ester, hoe kom je toch aan je opdrachten?’ Want – zei zij met gepaste trots – in die vijf jaar eigen ondernemerschap heb ik maar één maand zonder opdracht ‘gezeten’. En dat was in de maand dat mijn schoonvader overleed (geen oorzaak-gevolg, maar wel fijn om wat ruimte te hebben) én ik mijn eindopdracht voor de mastermodule Verandermanagement wilde afhebben. En dat is gelukt.

Ik krijg mijn opdrachten via diverse kanalen. Via mijn eigen netwerk, via het netwerk van mijn netwerk en bij de gemeente Leidschendam-Voorburg ben ik officieel geselecteerd via een aanbestedingsproces via een openbare marktplaats (zelf ingeschreven, wie niet waagt wie niet wint). Mijn huidige opdracht bij Ifunds komt via mijn eigen netwerk. Via iemand die ik zelfs al ruim 25 jaar ken en wie had ooit gedacht dat wij (zo goed) zouden gaan samenwerken..?  

In april 2019 ben ik bij Ifunds gestart met een klein adviesklusje voor 4 uur in de week. Goed te combineren met mijn werk bij de Gemeente LV. Die 4 uur in de week zijn per 1 juni uitgebouwd naar twee dagen in de week en per 1 oktober naar drie dagen in de week. De schuif bij de gemeente LV ging snel naar beneden (leve de vliegende start van de nieuwe teammanager aldaar) en de schuif bij Ifunds ging rap omhoog. En per januari dit jaar werk ik er nagenoeg fulltime. Van organisatieadviseur op de achtergrond naar inmiddels interim verantwoordelijk voor zowel project delivery als service delivery én projectleider van een van de ‘bedrijfsrocks’ van Ifunds, namelijk het vliegensvlug, gemakkelijk en tegen een goede prijs kunnen onboarden van klanten op de standaardsoftware.

Het klinkt raar, maar tot dusver ligt mijn grootste uitdaging niet in het verkrijgen van werk, maar om er voor te zorgen dat ik mijn doel voor ogen houd waarom ik als zelfstandige ben begonnen. Dat is om meerdere werkzaamheden naast elkaar te kunnen doen. Geen monocultuur (werken voor één baas/organisatie), maar poly- of omnicultuur. Maar oh, er is altijd zoveel te doen bij de bedrijven waar ik kom (net als bij de bedrijven waar ik niet kom), dat ik het nooit kan houden bij een paar uurtjes in de week. Volle bak, dat is wat er gebeurt. En geen tijd (en focus) om meerdere opdrachten tegelijkertijd te doen. Tuurlijk, dat doe ik zelf en mij hoor je niet klagen. Maar.. na iedere opdracht neem ik me voor om dan twee maanden écht niks te doen (zerocultuur). Dat was namelijk mijn tweede doel voor het zelfstandig ondernemerschap: soms even helemaal niets.. En dat is tot op heden niet gelukt. Bij Ifunds ben ik voorlopig nog aan de slag (leuk!) dus mijn voornemen moet nog even wachten. Wie weet in het najaar, maar zal wel volgend jaar worden. Lekker niks doen in en rond mijn Versterker Studio. Geloof jij het..!? 😉